menyasszonyi frizura kisokos

MINDEN, AMIRE ÉRDEMES FIGYELNED, ÉS AMIT FONTOS TUDNOD A TÖKÉLETES HAJVISELET ÉRDEKÉBEN!

KONZULTÁCIÓ

MIÉRT FONTOS A KONZULTÁCIÓ, MÉG A PRÓBAFRIZURA ELKÉSZÍTÉSE ELŐTT?

A menyasszonyi frizura elkészítése egy igazi alkotó folyamat, az eredmény szempontjából pedig lényeges, hogy a menyasszony és fodrásza között kialakuljon a bizalom, a „kémia”. A konzultáció 20 perce lehetővé teszi az egymásra hangolódást, az igények felmérését a szakember számára, a menyasszony pedig megismerheti a lehetőségeit, és inspirálódhat a frizura-változatokat látva. A tökéletes menyasszonyi frizurához elengedhetetlen a gördülékeny kommunikáció!

MIRŐL SZÓL EGY MENYASSZONYI FRIZURA KONZULTÁCIÓ?

Menyasszonyi frizura specialistáink ekkor mérik fel a haj állapotát, és magát a menyasszonyt is igyekeznek minél inkább megismerni a későbbi tökéletes eredmény érdekében:

  • milyen személyiség,
  • milyen a stílusa,
  • mennyire kivitelezhető a tervezett hajviselet.

Ezt követően megbeszélik a megvalósítás menetét, lehetőségeit, és megosztják javaslataikat a menyasszonnyal, a konzultáció végére érve az álomfrizura terve is körvonalazódik. A menyasszony ekkor dönthet úgy, hogy bejelentkezik próbára, ahol a közös tervek szerint készítik el a tervezett frizurát.

Az esküvőt megelőzően mennyivel korábban érdemes bejelentkezni konzultációra/ próbafrizurára?

Minimum 1, maximum 2 hónappal az esküvő előtt. A teljes összhang érdekében lényeges, hogy a ruha és a kiegészítők már rendelkezésre álljanak. Bármit is az utolsó pillanatra hagyni pedig kockázatos, a fodrászt és a frizurát illetően is, fontos, hogy maradjon idő a döntésre, ne muszájból, időhiány miatt történjen.

FRIZURAPRÓBA

Mit tartalmaz a frizurapróba?

A frissen mosott haj alkalmatlan a feltűzések elkészítésére, előző napi hajmosás javasolt.

Szükséges-e a frizurapróba előtt hajat mosni?

A frissen mosott haj alkalmatlan a feltűzések elkészítésére, így egy napos hajjal érdemes jönni, előző napi hajmosás javasolt.

Használható-e hajformázó termék a frizurapróba előtt?

Hajszárítás előtti igen, például hővédő, fixáló, hajhab stb., viszont hajszárítás utáni hajformázó használata semmiképp sem javasolt! Ilyen például a wax, a zselé vagy bármilyen hajlakk. A legjobb a simán, kézzel szárított haj a próbafrizura elkészítése céljából, tehát besütést vagy hajvasalást sem javaslunk előtte.

Szükségesek-e fotók a konzultációra vagy a frizurapróbára?

Igen, hiszen ezen keresztül a fodrász könnyebben megismerheti a menyasszony saját, illetve az esküvő tervezett stílusát, javasolt például képeket hozni a helyszínről vagy akár a dekor-elemekről is. A frizura fotókat viszont kevésbé javasoljuk, hiszen tapasztalataink szerint sosem a pontos másolatok hozzák a legjobb eredményeket, konkrét hajkölteményekhez való ragaszkodás helyett érdemesebb a testreszabott, személyiséggel harmonizáló, és legjobb adottságokat kiemelő megoldások mellett dönteni.

Milyen menyasszonyi frizura kiegészítők szükségesek?

Csak az élő virág, illetve a tervezett hajdíszek szükségesek, melyeket a próbára is ajánlatos elhozni. Minden mással, például hajgumikkal, csatokkal, hajtűvel, hálóval és hasonlókkal rendelkezünk a szalonban. 

Személyre szabott csomagok esetében milyen szolgáltatások közül választhatok?

  • hajsütés,vasalás
  • fonás
  • mosás,szárítás
  • feltűzés, konty

Más szakemberek is dolgoznak a szalonban?

Mi kifejezetten frizurákra specializálódtunk, azonban a miénkhez hasonló színvonalon dolgozó kozmetikussal,sminkessel és esküvőszervezővel is kapcsolatban állunk. Őket szívesen ajánljuk vendégeinknek.

HAJÁPOLÁS AZ ESKÜVŐ ELŐTT

Az esküvő előtt mennyivel javasolt a haj festése?

Egy héttel a nagy nap előtt érdemes festetni a hajat. Így, ha sötét festésnél a száraz bőrt meg is fogja a festék a babahajaknál, egy hét alatt szépen lekopik minden ilyen folt. Illetve, egy hét alatt még lenövés sem keletkezik, ami érthető okokból, mindenképp kerülendő az esküvőn.
Látványosabb hajszínváltástól az esküvő előtti hetekben, óva intjük minden vendégünket. Aki látta a Csajok háborúja című filmet, amiben Livnek (Kate Hudson) egy kis intrika eredményeképp az esküvő előtt pár nappal kék lett a gyönyörű hamvas szőke haja, az tudja is hogy miért :-). A viccet félretéve, az esküvői készülődés akkor is sok idegeskedéssel és stresszel jár, ha egyébként minden rendben zajlik:
egy hirtelen ötlettől vezérelve (rosszul) megválasztott hajszín pedig sok bosszúságot okozhat nekünk és a viselőjének is.

 

Szükséges-e változtatnom a hajápolási rutinomon? Hogyan ápoljam a hajam az esküvő előtt, hogy a legjobb, legszebb formám nyújthassam?

Sokan keresnek meg minket az esküvőjük előtti néhány hétben rossz állapotú hajjal. Számukra igény szerint összeállítunk személyre szabott hajápolási programot, amely segít felkészíteni a hajat az álomfrizura megalkotására.

A NAGY NAP

Mennyi időt vesz igénybe a menyasszonyi frizura elkészítése?

Ha volt előzetes frizurapróba, a végleges hajviselet már 1 óra alatt elkészül.

Mi történik, ha a fodrászommal pont az esküvőm napján történik valami, és nem tudja elkészíteni a frizurámat?

Erre szerencsére eddig még nem volt példa, de a biztonság kedvéért, minden próbafrizuráról fényképet készítünk, így szükség esetén egy másik kollégánk be tud ugrani helyettesítésre.

EGYÉB KÉRDÉSEK

Hogyan érdemes fodrászt keresni a nagy napra?

Fontos előre átnézni a szalonok weboldalait és közösségi média felületeit, ezekből könnyen kideríthető, a stílusuk passzol-e a menyasszony elképzeléseihez. Lényeges azt is tudni, hogy a legjobban tetsző referencia-frizurákat konkrétan melyik szalonban dolgozó fodrász készítette.

Saját fodrászt bízzak meg vagy külön erre a célra válasszak valakit?

Nem elvárás az, hogy egy általános feladatokat kiválóan teljesítő fodrásznak alkalmi frizurák terén is legyen tapasztalata. Inkább olyan szakembert érdemes választani, akinek speciálisan ez a szakterülete. 

Honnan lehet tudni, milyen menyasszonyi frizura állna jól nekem?

A konzultáció és a frizurapróba is erre a célra szolgálnak, utóbbi segít megállapítani, pontosan milyen frizura a legelőnyösebb.

Mi alapján hozzak döntést, érdemes-e több helyre is elmennem frizurapróbára?

A több próbát nem javasoljuk, mert nehéz döntés lehet két tökéletes frizura közül választani. Akkor érdemes „B” tervet keresni, ha az elsőre választott szakemberrel nincs meg a közös hang, elsőre érezhető, hogy nem lesz zökkenőmentes a kommunikáció. Nálunk nagyrészt az egymásra hangolódást szolgálja a 20 perces konzultáció, emellett pedig, szakértőink azt is részletesen kiderítik ilyenkor, megvalósítható-e az adott elképzelés, és pontosan igyekeznek megismerni a menyasszony stílusát – addig beszélgetnek vele, míg a tökéletes frizura terve meg nem születik.

Egy kicsit a 2021-Es menyasszonyi frizura-trendekről…

2021 a texturáltság éve, a mesterkéltség helyett a laza tűzés, a tükörsima, plasztikus felületek helyett az itt-ott lágyan leomló hajtincsek dominálnak a trendekben, mintha csak otthon készült volna a frizura vagy épp egy nyári szellő eredménye lenne. Ahogy az elmúlt években, így 2021-ben is divatos minden, ami fonás, illetve a sodrás is csodás dekorációs elemet jelent akár leengedett frizurák, akár kontyok esetében. Ami pedig valószínűleg soha nem megy ki a divatból, az élővirággal díszítés.

Mi történik, ha módosítni szeretnéd a próbafrizura időpontját?

Sajnos ebben az esetben nem mindig tudjuk garantálni rugalmasságunkat, mivel fodrászaink feszített időbeosztásban dolgoznak, ezért nem mindig  tudjuk megoldani, hogy az előre lefixált időpont módosítását.
A VIP-időpontot tudunk biztosítani ilyenkor a választott fodrászod munkaidőn kívül is bemegy a szalonba, és elkészíti a frizurádat, 30%-os felárral.
Erre mi egyáltalán nem akarunk rávenni, szeretjük a munkánkat, és azt is, ha pihenhetnek a fodrászaink. Viszont azt is szeretnénk, hogy tudd, van ilyen extra szolgáltatás opciónk.