Mesés átalakulások: reményvesztettségtől az álomfrizuráig!

Sokan érkeznek hozzánk olyan kérésekkel, hogy leheljünk életet hajukba, mások pedig szimplán csak változatosságra vágynak. Olykor otthoni „barkácsolás” eredményét szükséges széppé varázsolnunk, máskor pedig durva beavatkozásokat követően jönnek hozzánk egy egészségesebb frizura reményében.

Hoztunk párat sikertörténeteink közül, ahol a horror végül happy enddel zárult – vagyis mesés, egészséges frizurája lett végül a vendégeinknek. És persze, a törzsvendég-sztori sem maradhat el.

Lucia – roncsolt frizurából egészséges hajkorona

A vendég kérése

Lucia nem egy otthoni „barkács” következtében érte el a nem túl szép „előtte” állapotot. Sajnos nemcsak a szín hagyott kívánni valót maga után, hanem még egy-egy hajtincs is letört az erős kémiai beavatkozás miatt.

Nem meglepő tehát, hogy azt kérte: hozzuk helyre. Ahhoz, hogy ez megtörténjen, nyilván több kezelésre is szükség volt, hiszen nemcsak a haj külseje, hanem szerkezete is helyreállításra szorult.

A Heiszler Szalon megoldása

Fontos szem előtt tartani, hogy egy szerkezetében meggyengült haj újjáépítése nem lehetséges egy alkalommal. Sokszor több hónapig is eltarthat, mire egy roncsolt haj újjáéled!

Egy roncsolt haj teljesen másként reagál a festésre, mint az egészséges, és ki lehet mondani, hogy Lucia haját már tényleg csak a szentlélek tartotta egyben itt-ott. A hajfestékek erősségének kiválasztása épp emiatt különös odafigyelést igényelt.

Első lépésként, összeállítottunk számára egy hajápoló programot, amit otthon is alkalmaznia kellett. Fontos, hogy nagyon roncsolt haj esetén sem lehet kihagyni az otthoni odafigyelést, ugyanis csak rendszeres ápolással hozható helyre mihamarabb az egészségtelen állapot.

Ezt követte a szín újraalkotása: a legkíméletesebb hajfestési módszereket alkalmaztuk, hogy minél hamarabb regenerálódjon. Ahogy az utolsó fotón látszik, mára tökéletes állapotú Lucia frizurája, amit újra lehet szőkíteni, persze továbbra is kellő óvatossággal!

Az sem titok, ehhez mit alkalmaztunk:

A BlondMe szőkítő termékeivel egy jól képzett, profi fodrász gyönyörű eredményeket képes elérni. Ezekkel a hajkötés-erősítő összetevőket is tartalmazó termékekkel többé nem kérdés, hogy világos vagy egészséges legyen-e a haj, hiszen a kettő egyszerre lehetséges.

Lucia fodrászai: Anikó és Dalma

Fanni – otthoni barkácsolásból különleges szépségű haj

A vendég kérése

Fanni roncsolt, nagyon erős kémiai behatásoknak kitett hajjal érkezett hozzánk. A hajtő és a hajvégek egyaránt szakszerűtlen festése mellett, még egy otthoni dauerolást is elvégeztek rajta. Egységes, világos, púderes eper árnyalatot kért tőlünk ezek után.

A Heiszler Szalon megoldása

Fontos szem előtt tartani, hogy egy szerkezetében meggyengült haj újjáépítése nem lehetséges egy alkalommal. Sokszor több hónapig is eltarthat, mire egy roncsolt haj újjáéled! 

Az ilyen esetek még egy magasan képzett, tapasztalt fodrászt is igen komoly kihívások elé állítanak! Mi is törtük a fejünket a konzultáción. Sokan gondolják úgy, hogy a profi fodrászok rendelkeznek mindenféle csodaszerekkel meg varázsfestékkel, és egy csapásra, mintegy mágikus módon, egy-két óra alatt megoldják a roncsolt haj problémáját. Ám sajnos, ez nem így van. Tönkretenni sokkal rövidebb időbe telik egy frizurát, mint helyreállítani.

A legolcsóbb és leggyorsabb megoldás ilyenkor jellemzően egy hajvágás, ráadásul rövidre. Azonban a vendég ilyenkor már nem igazán szeretne még többet veszíteni a hosszból. A káros kezelések miatt a haja nagy része letört már, és az eredeti forma jelentősen megrövidült, így ez nem jelenthetett megoldást.

A pontos, profi folyamat

A narancs és a fehér színű hajrészt teljesen külön kellett kezelnünk. Az utolsó 10 cm esetleges elvesztése komoly veszélyt jelenthetett volna, ha a fodrász nem elég körültekintő – de a Heiszler Szalonban ez nem fordulhat elő, így Fanni esetében sem lett még csonkább az eredmény. Első lépésként egységesítettük a hajtő és és a hajvégek színét, utána pedig egy teljes festés adta meg a végleges árnyalatot. Ez a folyamat, a „varázslat” akár 4 órán át is tarthat!

Ami nélkül nem marad meg a szép, egységes új szín

Otthoni ápolás. Sokszor hangsúlyozzuk, hogy az otthoni törődés a megfelelő termékek használatával, nélkülözhetetlen a tartósan szép eredményhez. A haj szerkezetének helyreállítása pedig nemcsak a szalonban, hanem otthon is időigényes, nem szabad elhanyagolni. 

Fanni fodrásza: Szabina

Reni – egy igazi „kaméleon nő” csodás frizurája

Vannak hölgyek, akik imádnak változtatni a külsejükön, ruhatáruktól a hajszínükig. Mindig stílusosak, megállnák a helyüket bármelyik divatlapban… Mi pedig örömmel teljesítjük a kéréseket.

A vendég kérése

Reni is pontosan ilyen, aki a Heiszler Szalon fennállása óta törzsvendégünk. Egészen sötétbarna, vörös, szőke, különféle színátmenetes – mindenféle hajszínt kipróbált már.

Imádjuk a kihívásokat!

Amikor hajszínváltásokról van szó, a legnagyobb kihívást mindig a haj megfelelő kondíciójának a megtartása jelenti. Természetesen, a ragyogó színeredmény mellett. Erős, egészséges, csillogó: ilyen egy profin kezelt haj.

A megoldás

Nem véletlenül járnak folyamatosan továbbképzésekre a fodrászaink. A színelmélet hatékony elsajátítása és a tanultak gyakorlatba ültetése egyszerre segíti őket abban, hogy mindig az elvárható legmagasabb színvonalú eredmény szülessen meg, és valóra váljanak a vendégek elképzelései.

Fontos tudni azonban, hogy a haj egészséges állapotának megtartása kizárólag akkor garantálható, ha a vendég használja az általunk összeállított otthoni hajápolási rutint, a javasolt termékekkel. Törzsvendégeink ezt kivétel nélkül betartják, és épp ezért működhet akár ilyen sűrűn is a hajszínváltás, egészséges és tökéletes eredményekkel.

Reni fodrásza: Ivett

Franciska – Otthon festett feketéből egyenletes csokibarna

A vendég kérése

Franciska 10 éven át festette otthon feketére a haját, bolti, dobozos festékekkel. Miután megunta, a változás mellett döntött: legyen inkább csokibarna! Azonban jól tudta, ez nem fog menni a fürdőszobában, hanem profi segítség kell majd hozzá. Ezért fordult a Heiszler Szalon csapatához.

A legnagyobb kihívás ilyenkor mindig az, hogy a haj nem egyenletes színű. A pigmentfelhalmozódás miatt a festék itt-ott már beleégett a hajszálakba (mivel az otthoni hajfestés során a precizitás hiányában, bizonyos területekre többször rákerült a festék), míg egyes részekre szinte nem is került belőle.

A Heiszler Szalon megoldása

Az első lépés természetesen a világosítás volt: hogy az eredmény foltmentes és egységes lehessen, az egyes részeket különböző erősségű világosító termékekkel kezeltünk. Mindeközben a sérülésmentes megoldást, a haj minőségének megőrzését is szem előtt tartottuk.

Extra kéréseknél extra odafigyelés

A haj hossza és mennyisége miatt a felvitel ideje is sem elhanyagolható szempont, így két kollégánk, Regi és Tamás együtt vállalták, hogy megvalósítják Franciska álomhajszínét.

Ilyen kaliberű váltásoknál fontos, hogy a vendég professzionális termékekkel, megfelelően törődjön a frizurájával otthon is. Ahhoz, hogy sokáig szerethesse az eredményt, szeretettel kell bánni a tincsekkel! Ehhez természetesen, minden segítséget megadunk, termékajánlástól a pontos instrukciókig – Franciskát is számos fontos tanáccsal láttuk el és természetesen a jövőben kizárólag ránk bízza a hajfestést.

Franciska fodrásza: Regi és Tamás

Maja – Túlvilágosított hajból egészséges szőke frizura

A vendég kérése

Nem ritka, hogy egy vendég úgy jön be hozzánk, hogy a roncsolt frizurájából egészségesebbet akar, a túlvilágosított színt pedig természetesebbre cserélné. Maya az első fotón látható színnel érkezett a Heiszler Szalonba: egyes részeken tényleg már csak a lélek tartotta egyben a tincseit, hogy le ne törjenek…

A Heiszler Szalon megoldása

Fontos szem előtt tartani, hogy egy szerkezetében meggyengült haj újjáépítése nem lehetséges egy alkalommal. Sokszor több hónapig is eltarthat, mire egy roncsolt haj újjáéled!

Ilyen esetekben otthoni hajápoló programot állítunk össze a vendég számára. Hónapról hónapra kap tőlünk olyan rutint, ami segíti a haj regenerálását, színét pedig a legkíméletesebb hajfestékkel érjük el. Vannak, akik ilyenkor is nagyon világos hajat szeretnének, de ezt a vendégek érdekében nem tudjuk vállalni. Egy roncsolt hajra nem használhatunk extra erős világosító termékeket.

Eredmények, amik magukért beszélnek

A kezdeti elkeseredést persze pár hónap múlva felváltja a hála, hogy nem az anyagi nyereséget helyeztük előtérbe, hanem a vendég tincseinek egészségét. Ekkor már elégedetten ülnek be profi fodrászaink székébe, hiszen frizurájuk egészséges, így végre a vágyott színt is megkapják.

Maya legvégső, világosszőke haját, ami immáron erős és ragyogó is, az utolsó képen láthatod.

Maja fodrásza: Adri

Magadra ismertél valamelyik történetben? Szeretnél végre csodálatos, ragyogó és egészséges frizurát? Jelentkezz be magasan képzett, profi fodrászainkhoz konzultációra! Tedd meg kényelmesen, online rendszerünkön keresztül.